Energielabel Nieuwbouw

Heeft u een energielabel nodig voor een onlangs voltooide woning of bedrijfspand? Bij Duurzaam Check kunt u er een verkrijgen binnen vijf werkdagen. Als u ook een BENG-berekening voor uw omgevingsvergunning nodig heeft, bent u bij ons aan het juiste adres.

1200+

Projecten Voltooid

57+

Partners

10.000+

Labels Opgesteld

Bedankt, je aanvraag is verzonden. We nemen binnen 24 uur contact op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wanneer is het vereist om een energielabel voor nieuwbouw te verkrijgen?

Indien u van plan bent om een omgevingsvergunning aan te vragen, is het noodzakelijk om eerst een BENG-berekening uit te voeren. Hiermee wordt beoordeeld of het ontwerp van het gebouw voldoet aan de BENG-normen. Na de voltooiing van de bouw wordt het definitieve energielabel geregistreerd.Het energielabel voor nieuwbouw is verplicht voor alle woningen en bedrijfspanden die zijn opgeleverd of zullen worden opgeleverd na 1 januari 2021.

Situatie 1

Indien uw woning of bedrijfspand reeds is opgeleverd na 1 januari 2021, heeft u uitsluitend een energielabel voor nieuwbouw (volgens de gedetailleerde methode) nodig. Wij voeren een locatieopname uit, en u ontvangt het energielabel binnen 1 week.

Situatie 2

Indien uw woning of bedrijfspand nog gebouwd moet worden en u nog geen omgevingsvergunning heeft, is een BENG-berekening voor de omgevingsvergunning vereist. Voor deze berekening hebben we het ontwerp, isolatiewaarden en informatie over de geplande installaties nodig.

Professioneel & vertrouwd.

Duurzaam check, de expert voor uw nieuwbouw woning.

Met een team van gecertificeerde energie prestatie adviseurs staan wij klaar om de particuliere en zakelijke markt te helpen met verduurzamen van woningen en utiliteitsbouw, waaronder kantoren, scholen, ziekenhuizen, attractieparken en overige bedrijfspanden. Wij bieden extra scala aan diensten aan waaronder totaalpakketten om u gedurende het gehele traject van energieverduurzaming te kunnen ondersteunen en begeleiden. Realisatie van het leggen van zonnepanelen, adviseren over warmtepompen en/of hulp bij het aanvragen van energiebesparende subsidies. Wij helpen u graag hiermee.

7 jaar ervaring

Landelijk actief

Expertise

Bereikbaar

1

Opsturen informatie

U stuurt ons de gegevens van het ontworpen pand. Bouwtekeningen, installaties, isolatie etc.

Aan de slag->

2

Opname pand

Staat de woning of bedrijfspand al? Dan komen we langs om een opname te doen. Moet het pand nog gebouwd worden, dan doen we de opname pas later.

3

Berekening
kosten

Onze gecertificeerde werknemers doen de berekeningen voor uw nieuwbouwwoning, deze heeft u altijd binnen 1 week tegen vaste prijzen.

4

Registratie
woning

Uw woning wordt geïnspecteerd door onze bouwkundig adviseur.

Gecertifieerd door

Duurzaam Check is gecertificeerd.
Duurzaam Check is gecertificeerd.
Duurzaam Check is gecertificeerd.

Wat houdt een BENG-berekening in?

Een BENG-berekening, wat staat voor "Bijna Energie Neutraal Gebouw," beoordeelt de energie-efficiëntie van een woning of utiliteitsgebouw. Vanaf 1 januari 2021 is een BENG-berekening verplicht bij het aanvragen van een omgevingsvergunning, en het heeft de vroegere EPC-berekening vervangen, die niet langer van toepassing is na deze datum.

Een BENG-berekening vormt een essentieel onderdeel van een omgevingsvergunningaanvraag en omvat de volgende BENG-indicatoren:

  1. BENG 1: Energiebehoefte-indicator in kWh/m²;
  2. BENG 2: Primaire fossiele energie-indicator in kWh/m² (maximaal 30 kWh/m²);
  3. BENG 3: Aandeel hernieuwbare energie in procenten (minimaal 50%);
  4. TO-juli: Indicator voor zomerse oververhitting (maximaal 1,2).

Wat is TO-juli?

TO-juli is een indicator die het risico op oververhitting in een gebouw beoordeelt. Nieuwe gebouwen zijn zeer energiezuinig, maar kunnen daardoor onbedoeld warmte vasthouden, wat kan leiden tot oververhitting. De beoordeling van de TO-juli-eis is alleen vereist voor gebieden waar geen actief koelsysteem aanwezig is, zoals bepaald in het Bouwbesluit.

Hoe vraagt u een BENG-berekening aan?

Niet elk bedrijf is bevoegd om een BENG-berekening uit te voeren; u hebt een gecertificeerd bedrijf nodig. Ook het indienen van de berekeningen tijdens de vergunningsfase en de oplevering van het gebouw moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde partner.

Duurzaam Check staat voor u klaar met alle benodigde informatie over BENG-berekeningen en begeleidt u bij de te nemen stappen.

Omgevingsvergunning & BENG-berekening

Een BENG-berekening is een verplicht onderdeel van de omgevingsvergunningaanvraag. Hierin worden de energieprestaties van het gebouw berekend, inclusief isolatiewaarden (Rc/U) van de gevels, vloeren, daken, ramen, kozijnen, en de efficiëntie van verwarmings-, tapwater-, ventilatie-, koelings- en PV-paneleninstallaties.

Bij Duurzaam Check wordt een uitgebreid rapport en een voorlopig energielabel opgesteld als onderdeel van de BENG-berekening, die kunnen worden gebruikt bij de vergunningsaanvraag. Het rapport bevat een controle om ervoor te zorgen dat aan alle bouwvoorschriften is voldaan, en als er tekortkomingen zijn, wordt er advies gegeven over hoe deze kunnen worden gecorrigeerd. Hierdoor worden onaangename verrassingen en extra kosten voorkomen.

Definitief energielabel

Nadat de vergunningsaanvraag succesvol is afgerond en het gebouw is opgeleverd, moet het definitieve energielabel worden opgesteld. Dit proces maakt gebruik van de BENG-berekening als basis, maar omvat ook een locatie-inspectie. Het is van groot belang dat de BENG-berekening wordt uitgevoerd door de partij die tevens het definitieve energielabel kan registreren, om dubbele kosten te voorkomen.

Rechtstreeks contact met één van onze adviseurs?

Wij staan voor je klaar om jou vragen te beantwoorden. Beschikbaar van maandag tot vrijdag, tussen 8:00 en 20:00 uur.

Bedankt, je nummer is ontvangen, we nemen zo spoedig mogelijk contact op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Certificatie

Onze gecertificeerde adviseurs regelen snel en vakkundig een energielabel voor u tegen de beste prijs mogelijk.

Duurzaam Check Is Vindbaar Op Facebook. Duurzaam Check Is Bereikbaar Via Whatsapp. Duurzaam Check Is Vindbaar Op LinkedIn. Duurzaam Check Is Vindbaar Op Instagram.

2023 © Duurzaam Check All rights reserved

Duurzaam Check B.V. KVK: 92221602

Gemaakt door Jacobs Development