Snel en gemakkelijk
Vraag een officiële huurpuntentelling aan bij Duurzaam Check om bijvoorbeeld de (maximale) hoogte van de huurprijs te bepalen volgens het WWS.
Energielabels woningbouw
Energielabels Bedrijfspanden
Energielabels Nieuwbouw
Duurzaamheidsadvies
Meer Informatie
Een huurpuntentelling is een beoordelingssysteem dat de kwaliteit van een huurwoning in kaart brengt. Dit evaluatiesysteem volgt het WoningWaarderingStelsel (WWS).
Het omvat onder andere factoren zoals de grootte van de kamers (oppervlakte), de WOZ-waarde, de aanwezige voorzieningen in de woning, en niet in de laatste plaats, de duurzaamheid van de huurwoning. Het energielabel en duurzaamheidsmaatregelen wegen zwaar mee in deze beoordeling.
Woningen die 186 punten of meer scoren, vallen onder de vrije of geliberaliseerde sector. In deze sector geldt geen maximale huurprijs meer, waardoor de verhuurder zelf de kale huurprijs kan vaststellen.
In de meeste gevallen is het mogelijk om woningen alsnog in de vrije sector te verhuren door de juiste verduurzamingsmaatregelen te nemen.
Het energielabel speelt een essentiële rol bij het optimaliseren van verhuur in de vrije sector, aangezien het energielabel tot wel 62 punten kan opleveren (volgens de nieuwe regels voor middenhuur) in de huurpuntentelling.
Wij bieden extra scala aan diensten aan waaronder totaalpakketten om u gedurende het gehele traject van energieverduurzaming te kunnen ondersteunen en begeleiden. Realisatie van het leggen van zonnepanelen, adviseren over warmtepompen en/of hulp bij het aanvragen van energiebesparende subsidies. Wij helpen u graag hiermee.
Meer Informatie
Een huurpuntentelling is een beoordelingssysteem dat de kwaliteit van een huurwoning in kaart brengt. Dit evaluatiesysteem volgt het WoningWaarderingStelsel (WWS).
Een huurpuntentelling beoordeelt de kwaliteit van een huurwoning volgens het WoningWaarderingStelsel (WWS). Hierbij wordt onder andere gekeken naar de kameroppervlakte, de WOZ-waarde, de aanwezige voorzieningen in de woning, en natuurlijk ook de duurzaamheid van de huurwoning. Het energielabel en duurzaamheidsmaatregelen dragen aanzienlijk bij aan deze puntentelling.
In Nederland wordt een puntensysteem, bekend als het woningwaarderingsstelsel (WWS), gebruikt om de maximale kale huurprijs van een woning te bepalen. Punten worden toegekend op basis van factoren zoals het gebruiksoppervlak, energielabel, WOZ-waarde en aanwezige voorzieningen.
Een huurder met een contract voor onbepaalde tijd heeft de mogelijkheid om de aanvangshuur binnen 6 maanden na het begin van de huurovereenkomst te laten controleren door de huurcommissie. De huurcommissie zal een huurpuntentelling uitvoeren, en als blijkt dat de huur te hoog is, zal deze naar beneden worden bijgesteld.
Veel verhuurders hebben hun investeringsobjecten enkele jaren geleden gecontroleerd volgens het woningwaarderingsstelsel. Door de veranderingen in de afgelopen jaren bestaat de mogelijkheid dat deze objecten niet langer als vrije sectorwoningen worden beschouwd.
Wanneer een woning momenteel niet in de vrije sector valt, zijn er vaak voldoende opties om de woning alsnog met beperkte inspanning in de vrije sector te plaatsen, vaak door middel van verduurzaming van de woning. Het energielabel speelt hierbij een cruciale rol, aangezien het tot wel 62 punten (volgens de nieuwe regels voor middenhuur) kan opleveren in de huurpuntentelling, wat de optimalisatie van verhuur in de vrije sector ten goede komt.
Wij staan voor je klaar om jou vragen te beantwoorden. Beschikbaar van maandag tot vrijdag, tussen 9:00 – 17:00 uur.