October 28, 2024

Energielabel E, F G?

Ben je de trotse eigenaar van vastgoed dat je verhuurt? Dan is er groot nieuws voor jou: vanaf 2030 is het niet meer toegestaan om woningen met een energielabel E, F of G te verhuren. Maar geen zorgen, wij staan klaar om je op een energieke reis naar verduurzaming te begeleiden, van deskundig advies tot het behalen van een nieuw energielabel. Dus, als jouw woning nog een label E, F of G heeft, is het hoog tijd om dit te veranderen en samen een groenere toekomst te omarmen!

De Grote Verduurzamingsvraag

Al geruime tijd werken diverse partijen aan de verduurzaming van hun vastgoed. Een opvallende prestatie is geleverd door woningcorporaties, waarvan maar liefst driekwart van de huurders in een groen-gelabelde woning woont. In vergelijking met andere woningeigenaren, zoals particuliere verhuurders en eigenaar-bewoners, hebben corporaties dankzij talloze verbetertrajecten de kleinste voorraad woningen met energielabels E, F of G.

Het afgelopen jaar is er aanzienlijke vooruitgang geboekt door huurwoningen verder te isoleren en te verbeteren, wat heeft geresulteerd in een energiebesparing van ruim 2%. In 2021 is het aantal woningen met energielabels B, A of A+ gestegen met 6,9% naar 1.081.100 woningen door de verbetering van bestaande woningen. Het aantal woningen met een slecht label (EFG) is afgenomen met 31.800. Het aandeel corporatiewoningen met energielabel E, F en G is gedaald van 13,4% naar 11,8%, wat overeenkomt met 247.400 woningen.

Om ervoor te zorgen dat er tegen het einde van 2028 geen woningen meer zijn met een slecht label, moet het tempo van verbeteringen verder worden opgevoerd tot een gemiddelde van ruim 35.000 woningen per jaar

Vastellen energielabel

Beleggers, beheerders, makelaars, gemeenten en woningbouwverenigingen hebben de verplichting om bij de verhuur van woningen het energielabel aan nieuwe huurders te verstrekken. Binnenkort moet dit label minimaal de klasse D of beter hebben. Onze deskundige adviseurs voeren nauwkeurige berekeningen uit en registreren het definitieve energielabel van het object in het centrale register van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Het definitieve energielabel wordt vervolgens digitaal aan jou verstrekt.

Hoe krijg ik een beter energielabel?

Wanneer het energielabel van je vastgoed nog niet aan de minimale eisen voldoet, ben je waarschijnlijk op zoek naar een maatwerkadvies om dit te verbeteren. Ons team staat klaar om je op een snelle en effectieve manier te assisteren, met als doel energiekosten te besparen en je vastgoed duurzaam te optimaliseren. In ons advies brengen we niet alleen de investeringskosten in kaart, maar ook de verwachte besparingen en terugverdientijden. Voor elk object kunnen we zowel het huidige als het potentiële energielabel berekenen, waardoor alle relevante gebouwinformatie direct beschikbaar is. Zo kun je weloverwogen beslissingen nemen en je vastgoed doelgericht verduurzamen.

Onze werkwijze

Met ruim 7 jaar ervaring in het opstellen van energielabels en adviezen hebben wij als bedrijf een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. De gecombineerde expertise van onze adviseurs, die over een hoog kennisniveau beschikken, strekt zich over vele jaren uit. In tegenstelling tot generalisten zijn onze adviseurs gespecialiseerd, waardoor ze de juiste vragen stellen, zowel korte- als langetermijnplannen kunnen opstellen, en volledige ontzorging kunnen garanderen. Bij ons geldt: de prijs is altijd de prijs, zonder verrassingen of kleine lettertjes. Transparantie staat bij ons hoog.

Rechtstreeks contact met één van onze adviseurs?

Wij staan voor je klaar om jou vragen te beantwoorden. Beschikbaar van maandag tot vrijdag, tussen 9:00 – 17:00 uur.

Beveiligd Formulier

* Verplicht

Bedankt, wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

Oops! Something went wrong while submitting the form.