Snel en gemakkelijk

Huurpuntentelling aanvragen

Vraag een officiële huurpuntentelling aan bij Duurzaam Check om bijvoorbeeld de (maximale) hoogte van de huurprijs te bepalen volgens het WWS.

Duurzaam Check is bereikbaar via whatsapp.

1200+

Projecten Voltooid

57+

Partners

10.000+

Labels Opgesteld

Bedankt, je aanvraag is verzonden. We nemen binnen 24 uur contact op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wat is een huurpuntentelling?

Een huurpuntentelling is een beoordelingssysteem dat de kwaliteit van een huurwoning in kaart brengt. Dit evaluatiesysteem volgt het WoningWaarderingStelsel (WWS). Het omvat onder andere factoren zoals de grootte van de kamers (oppervlakte), de WOZ-waarde, de aanwezige voorzieningen in de woning, en niet in de laatste plaats, de duurzaamheid van de huurwoning. Het energielabel en duurzaamheidsmaatregelen wegen zwaar mee in deze beoordeling.

Waarom huurpuntentelling aanvragen

  • !

    Woningen die 142 punten of meer scoren, vallen onder de vrije of geliberaliseerde sector. In deze sector geldt geen maximale huurprijs meer, waardoor de verhuurder zelf de kale huurprijs kan vaststellen.

  • !

    In de meeste gevallen is het mogelijk om woningen alsnog in de vrije sector te verhuren door de juiste verduurzamingsmaatregelen te nemen.

  • !

    Het energielabel speelt een essentiële rol bij het optimaliseren van verhuur in de vrije sector, aangezien het energielabel tot wel 62 punten kan opleveren (volgens de nieuwe regels voor middenhuur) in de huurpuntentelling.

Veel gestelde vragen.

Het energielabel is van essentieel belang voor het verbeteren van verhuurmogelijkheden in de vrije sector, aangezien het tot wel 62 punten (volgens de nieuwe regels voor middenhuur) kan opleveren in de huurpuntentelling.

Wat is een huurpuntentelling?

Een huurpuntentelling beoordeelt de kwaliteit van een huurwoning volgens het WoningWaarderingStelsel (WWS). Hierbij wordt onder andere gekeken naar de kameroppervlakte, de WOZ-waarde, de aanwezige voorzieningen in de woning, en natuurlijk ook de duurzaamheid van de huurwoning. Het energielabel en duurzaamheidsmaatregelen dragen aanzienlijk bij aan deze puntentelling.

Wat is het woningwaarderingstelsel (WWS)?

In Nederland wordt een puntensysteem, bekend als het woningwaarderingsstelsel (WWS), gebruikt om de maximale kale huurprijs van een woning te bepalen. Punten worden toegekend op basis van factoren zoals het gebruiksoppervlak, energielabel, WOZ-waarde en aanwezige voorzieningen.

Wanneer valt een huurwoning in de vrije of geliberaliseerde sector?

Woningen met 142 punten of meer worden geclassificeerd in de vrije of geliberaliseerde sector, waar geen maximale huurprijs meer geldt, en de verhuurder kan zelf de kale huurprijs vaststellen.

Wanneer kan een huurder een huurpuntentelling laten uitvoeren?

Een huurder met een contract voor onbepaalde tijd heeft de mogelijkheid om de aanvangshuur binnen 6 maanden na het begin van de huurovereenkomst te laten controleren door de huurcommissie. De huurcommissie zal een huurpuntentelling uitvoeren, en als blijkt dat de huur te hoog is, zal deze naar beneden worden bijgesteld.

Wat is het verband tussen huurpuntentelling en energielabels (WWS)?

Veel verhuurders hebben hun investeringsobjecten enkele jaren geleden gecontroleerd volgens het woningwaarderingsstelsel. Door de veranderingen in de afgelopen jaren bestaat de mogelijkheid dat deze objecten niet langer als vrije sectorwoningen worden beschouwd. Wanneer een woning momenteel niet in de vrije sector valt, zijn er vaak voldoende opties om de woning alsnog met beperkte inspanning in de vrije sector te plaatsen, vaak door middel van verduurzaming van de woning. Het energielabel speelt hierbij een cruciale rol, aangezien het tot wel 62 punten (volgens de nieuwe regels voor middenhuur) kan opleveren in de huurpuntentelling, wat de optimalisatie van verhuur in de vrije sector ten goede komt.

Certificatie

Onze gecertificeerde adviseurs regelen snel en vakkundig een energielabel voor u tegen de beste prijs mogelijk.

Duurzaam Check Is Vindbaar Op Facebook. Duurzaam Check Is Bereikbaar Via Whatsapp. Duurzaam Check Is Vindbaar Op LinkedIn. Duurzaam Check Is Vindbaar Op Instagram.

2023 © Duurzaam Check All rights reserved

Duurzaam Check B.V. KVK: 92221602

Gemaakt door Jacobs Development